1. Uwaga w związku z zagrożeniem powodziowym, mieszkańcy rejonów: Jeziorzany, Ściejowice, Piekary, Kryspinów proszeni są o przygotowanie się do opuszczenia swoich domostw.W miarę możliwości osoby, które posiadają rodzinę
Informacja prasowaWarszawa, 8 czerwca 2017Wakacje z dzieckiem – jak się przygotować?Szykujesz się na urlop z dzieckiem? A może planujesz pierwsze rodzinne wakacje nad morzem? Wyjazd na wspólne wakacje z dzieckiem powinien by
Informacja prasowaBudapeszt, 17 grudnia 2019 r.Local Days by Mercure w BudapeszciePierwsza węgierska odsłona Local Days zawitała do Budapesztu. Zaproszeni goście, wśród których znaleźli się także blogerzy z Polski, mieli o
Doskonalenie poprzez samoocenę – spotkania informacyjne w 9 miastachMSWiA zaprasza 250 samorządów z całej Polski o najniższych dochodach do udziału w rekrutacji do projektu Wspólnej Metody Oceny (CAF). Urzędy, które zostan�
Informacja prasowa28 maja 2018, WarszawaPakowanie walizki: jak to zrobić szybko, sprawnie i jakich błędów unikać?Wielkimi krokami zbliżają się wakacje, a wraz z nimi pakowanie, które niestety w większości przypadków pot
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 13 lipca 2021 r.Planujesz wakacyjny urlop i już nie możesz się go doczekać? To zrozumiałe – chcesz wypocząć, zregenerować siły po ciężkim roku, zwiedzić nowe miejsca i w pełni wykorzystać k
Informacja prasowa Warszawa, 25.05.2018 r.Niedziela to dla wielu z nas jedyny wolny dzień w tygodniu. Nadrabiamy wtedy braki snu, odpo
Nadchodzą silne mrozy w PolsceW związku z niskimi temperaturami, które będą utrzymywać się w naszym kraju, MSW prosi o zwracanie szczególnej uwagi na osoby bezdomne i starsze. Dzwoniąc na numer alarmowy 112 albo 997, możemy
Rozporządzenie ws. tworzenia grup producentów rolnych11.03.2011Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi w dniu 10 marca 2011 roku podpisał nowelizację rozporządzenia w sprawie wykazu produktów i grup produktów, dla których mogą być
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczaj?ca utrat? suchej masy i utrzymuj?ca stabiln? jako?? paszy przez ca?y okres skarmiania. Aby wyprodukowa? kiszonk? wysokiej jako?ci konieczne jest w?a?ciwe przygotowanie zielon