„Zielona energia – jak bezpiecznie inwestowa? w odnawialne ?ród?a energii” – pod takim has?em odby?a si? 24 wrze?nia w hotelu Sofitel we Wroc?awiu pi?ta doroczna konferencja Banku BG? . Patronem merytoryc
Bank BG? i spó?ka ENERGA podpisa?y list intencyjny dotycz?cy wspó?pracy przy finansowaniu budowy biogazowni i elektrowni biogazowych. Program budowy biogazowni jest elementem strategii rozwoju Grupy ENERGA, kt&oacu
Jeżeli kupiłeś działkę na terenie Wołowic czy w sąsiednich miejscowościach – możesz sobie pogratulować. Oczywiście, o ile nie kupiłeś jej na terenie zalewowym. Miałbyś nie lada problem gdyby okazało się, że bez
Łódź, 23 stycznia 2018Informacja prasowaFerie w domu? Kilka pomysłów na dobrze spędzony czasTylko nieco ponad 6 procent uczniów wyjechało na ferie zimowe w ubiegłym roku. Choć ten odsetek – jak podaje Ministerstwo
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskieKRAJOWA SIEĆ OBSZARÓW WIEJSKICHOGŁASZAKONKURS„PRZYJAZNA WIEŚ”na najlepszy projekt w zakresie infrastruktury realizowany na
Dziś, 7 listopada odbędzie się w Krakowie pierwsze organizowane wsólnie przez Teekanne Polska i Brytyjsko-Polską Izbę Handlową spotkanie pod nazwą „Five O’Clock Tea Corner”. Wydarzenie to zbiega się z roczni
Jadąc przez Dabrowę Szlachecką, możemy podziwiać piękne lasy, oddychać świeżym powietrzem i odpoczywać, patrząc na bielejące młode brzozy i na stary, poważny las. Aby jednak nie stracić tej oezyjemności, nie wolno spogl
Od 18 września 2012 r. Bank BGŻ udziela kredytów preferencyjnych w ramach nowego limitu przyznanego przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Kredyty z nowego limitu będą udzielane do końca 2012 r. na podstawie zm
21.07.2020Rehabilitacja w czasach pandemii COVID-19 – nowe wyzwania dla uzdrowisk w PolsceZgodnie z decyzją Ministerstwa Zdrowia, od 15 czerwca, po trzymiesięcznej przerwie, odmrożono kolejny sektor ochrony zdrowia: uzdrowis
Informacja prasowa Warszawa, 21.10.2019r.Święto Tibilisi w Warszawie Wszystkich miłośników dobrego jedzenia i gruzińskiej kultury zapras