Kraków, 27 września 2019 r. Informacja prasowaW piątek 27 września obchodzimy Międzynarodowy Dzień Turystyki! To święto dla tych, których ciekawi świat. Co raz więcej osób decyduje się na podróże, zarówno te po kraju,
Informacja prasowaWarszawa, 11 lipca 2019 Sezon urlopowo-wakacyjny w pełni. Choć niektórzy wolą bierny wypoczynek spędzony na plażowym ręczniku na piaszczystej plaży, inni do relaksu potrzebują aktywności i ruszają na gór
Rogale świętomarcińskie w Brukseli – promocja artykułów żywnościowych wciąż trwa15.11.2011Rogale świętomarcińskie w Brukseli – promocja artykułów żywnościowych wciąż trwa Marek Sawicki, Przewodniczący R
WOLNE MIEJSCA W OŚRODKACH REHABILITACYJNYCH2010-09-29Jeszcze ok. 180 osób z chorobą Alzheimera, stwardnieniem rozsianym oraz autyzmem może skorzystać z dwutygodniowego pobytu rehabilitacyjnego w ośrodku w Woli Batorskiej i w W
„Sektor rolno-spożywczy w latach 2014-2020 – szanse i zagrożenia wynikające z nowej perspektywy finansowej“ – to temat tegorocznej Agrokonferencji Banku BGŻ.Celem organizowanych od 7 lat Agrokonferencji jest umożliwienie
1. Uwaga w związku z zagrożeniem powodziowym, mieszkańcy rejonów: Jeziorzany, Ściejowice, Piekary, Kryspinów proszeni są o przygotowanie się do opuszczenia swoich domostw.W miarę możliwości osoby, które posiadają rodzinę
Informacja prasowaWarszawa, 19 lutego 2020Nie daj się okraść w ferie!Ferie zimowe to czas, kiedy ośrodki i stoki narciarskie pękają w szwach. Każdy z nas lekko rozkojarzony czasem wolnym od pacy czy szkoły pozwala sobie na
Tadeusz Styczeń (ur. 21 grudnia 1931 w Wołowicach koło Krakowa), etyk polski, duchowny katolicki, profesor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.Od 1944 uczęszczał do tajnego gimnazjum zakonu salwatorianów w Krakowie. W 1947 wst
Jeśli jeszcze nie kupiłeś działki pod Krakowem, a przymierzasz się do tego, to najwyższy czas to zrobić. Dlaczego? Ponieważ ceny rosną w takim tempie, jakich jeszcze nie było. powtarza się sytuacja z cenami ziemi pod Warszaw
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto