Od 18 września 2012 r. Bank BGŻ udziela kredytów preferencyjnych w ramach nowego limitu przyznanego przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Kredyty z nowego limitu będą udzielane do końca 2012 r. na podstawie zm
Informacja prasowa Warszawa, 27.04.2018 r.Trzy najważniejsze aspektyMaj już tuż, tuż, a wraz z jego początkiem, dla niektórych n
11 marca 2010 r. w centrali BRE Banku w Warszawie odbędzie się pierwsze seminarium z cyklu BRE Business Meetings. Temat seminarium to Możliwości rozwoju sektora przetwórstwa produktów rolnych z wykorzystaniem środk
Informacja prasowa10.02.2020 r.Czego potrzebują narciarze podczas Międzynarodowych Mistrzostw Polski?Zobacz, jak robią to w Szczawnicy.Ostatnie Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Narciarstwie Alpejskim odbyły się na stoku Pa
Horgen, Switzerland – 5 czerwca 2012: Jakość kiszonki zależy przed wszystkim od jakości pokosu, dlatego bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie łąki i pielęgnacja uprawy. Każdy rolnik powinien pamiętać, �
Jak zadbać o swoje zdrowie latem?Lato to czas zabawy, podróży i odpoczynku. Niestety okres ten wiąże się także z szeregiem zagrożeń dla naszego zdrowia, o których często nawet nie zdajemy sobie sprawy. Na co więc powinni�
Przedstawiciele Polskiego Związku Hodowców Jeleniowatych oraz Polskiego Związku Branżowego Hodowców Jeleniowatych spotkali się w środę z ministrem Stanisławem Kalembą.Rozmowy dotyczyły między innymi wymagań weterynaryjnyc
21.07.2020Rehabilitacja w czasach pandemii COVID-19 – nowe wyzwania dla uzdrowisk w PolsceZgodnie z decyzją Ministerstwa Zdrowia, od 15 czerwca, po trzymiesięcznej przerwie, odmrożono kolejny sektor ochrony zdrowia: uzdrowis
Jeżeli zastanawiasz się, jak spędzić czas po zejściu ze stoku lub po prostu masz ochotę na przyjemne spędzenie mroźnego wieczoru, zimowy maraton saunowy w Termie Bania jest właśnie dla Ciebie! Już od 26 do 30 grudnia 2012 r
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto