36 osób ostatniej dobry podtruło się tlenkiem węglaOd początku lutego z powodu wychłodzenia zmarły 53 osoby. Tylko ostatniej doby z tego powodu zmarło 6 osób, w województwach: pomorskim – 2 osoby, kujawsko-pomorskim – 1
Fundacja BGŻ po raz drugi ufundowała całoroczne stypendia naukowe dla laureatów Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. W tym roku pieniądze trafią do 40 młodych ludzi zainteresowanych tematyką agrobiznesu i rolni
Informacja prasowaWarszawa, 2 sierpnia 2018 r.Wyjazd na wakacje to nie tylko wypoczynek w pięciogwiazdkowym hotelu z basenem i opcją all inclusive. Urlopowicze równie często decydują się na spędzenie czasu wolnego na łonie na
Z dobrym eventem jest jak z odpaleniem rakiety: wszystko trzeba bardzo dokładnie zaplanować i przygotować w najdrobniejszych szczegółach. Ale właśnie dzięki temu wrażenia mogą być niezapomniane, żeby nie powiedzieć – ko
Myśląc o górach oczami wyobraźni widzimy przede wszystkim bajeczne krajobrazy. Tymczasem rejony położone wysoko ponad poziomem morza wyróżnia znacznie więcej, niż tylko malownicza rzeźba terenu. Nietypowe położenie geograf
I to nie tylko dla siebie. W roku 2006 liczba oddanych do użytku budynków gospodarstw rolnych była o 72% większa niż w roku 2005. A to dopiero początek. Dzięki funduszom unijnym lata 2007 – 2013 będą okresem intens
B&B Hotels Polska wzmacnia swój dział rozwoju Sieć hoteli B&B posiada już swoje obiekty w Warszawie, Wrocławiu, Toruniu, Łodzi, Katowicach i Krakowie. Zarząd spółki pracuje jednak wytrwale nad poszerzeniem oferty
Louvre Hotels Group z tytułem Great Place to Work!Z wielką przyjemnością ogłaszamy, że grupa hotelowa Louvre Hotels otrzymała tytuł Great Place to Work! Ten wyjątkowy certyfikat przyznawany jest pracodawcom, którzy wyróżni
Dziś (31 maja) zostanie uruchomiona bezpłatna infolinia dla powodzian. Dzwoniąc pod numer 800 200 400 mieszkańcy Małopolski będą mogli dowiedzieć się m.in.: na co należy zwrócić uwagę po powrocie do zniszczonego domu, na j
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto