Dziś, 7 listopada odbędzie się w Krakowie pierwsze organizowane wsólnie przez Teekanne Polska i Brytyjsko-Polską Izbę Handlową spotkanie pod nazwą „Five O’Clock Tea Corner”. Wydarzenie to zbiega się z roczni
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto
I to nie tylko dla siebie. W roku 2006 liczba oddanych do użytku budynków gospodarstw rolnych była o 72% większa niż w roku 2005. A to dopiero początek. Dzięki funduszom unijnym lata 2007 – 2013 będą okresem intens
Informacja prasowa4 stycznia 2017Kulinarna podróż po Sri LanceJedzenie jest bardzo ważną częścią kultury Lankijczyków. Aby lepiej poczuć smak potraw, większość dań jedzą rękoma. Najpopularniejszą potrawą jest tam ry
Kiszonka to podstawowa pasza obj?to?ciowa w ?ywieniu byd?a. Jej jako?? wp?ywa w ogromnym stopniu na zdrowotno??, wydajno?? i przyrosty pog?owia. Dlatego wa?ne jest jej w?a?ciwe przygotowanie i zabezpieczenie przed popsuciem, tak
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 27 czerwca 2014 r.3 zasady bezpiecznego wypoczynkuLato to czas zachęcający do wypoczynku na świeżym powietrzu. Wycieczki za miasto sprawiają wiele przyjemności, warto jednak pamiętać, jak zabezpie
INFORMACJA PRASOWA Warszawa, 27.04.2018Wielkimi krokami zbliża się majówka, a wraz z nią nadzieja na dłuższy wypoczynek. Wiele osób nie może się doczekać, by na kilka dni oderwać się od służbowych obowiązków i odpocz�
Biogaz i agroturystyka, czyli ekologia i dodatkowe dochody05.09.2011Biogaz i agroturystyka, czyli ekologia i dodatkowe dochody Pod takim tytułem odbyła się dziś wspólna konferencja prasowa ministra rolnictwa i rozwoju wsi Marka
Rozmowy o WPR z premierem Flandrii07.03.2011Rozmowy o WPR z premierem Flandrii Minister Marek Sawicki spotkał się dziś z premierem Flandrii, ministrem gospodarki, polityki zagranicznej, rolnictwa i obszarów wiejskich Krisem Peete
Właśnie wyruszył w drogę po Europie Gelato Festival. Na dziewięciu przystankach będą prezentowane najsmaczniejsze lody z Włoch. Juz niebawem najlepsi wytwórcy – mistrzowie lodów wystartują w finale światowego konkurs