Informacja prasowaPoznań, 25 czerwca 2018 r.Wakacje to przede wszystkim czas odpoczynku lub dalekich podróży. Większość z nas będąc w nowym miejscu kupuje lokalne, nieznane dotąd rzeczy. Dla smakoszy herbat to świetna okazj
GMO – obalamy mity26.11.2012Przegłosowane przez Sejm RP zmiany wcale nie otwierają drzwi genetycznie modyfikowanym organizmom. Obalamy mity, które narosły wokół ustawy o nasiennictwie. Oto odpowiedzi na najczęściej zada
Na jachcie czy campingu – jedz zdrowo!Choć wygodnym i popularnym rozwiązaniem są wyjazdy zorganizowane, wciąż znajdziemy miłośników biwakowania na campingu lub pełnych przygód rejsów jachtem. Jak zadbać o zdrowe posiłki
Kraków, 14 czerwca 2018 r. Informacja prasowaWakacje powinny być czasem relaksu i beztroski, a wybór doskonałego hotelu często determinuje cały wyjazd. Jeśli nie chcecie dać się zwieść pięknym opisom i zdjęciom przestrze
Informacja prasowa, 16 stycznia 2018 r.Jeśli jeszcze nie masz planów na zimowy wypoczynek, możesz skorzystać z ofert last minute. Często są one bardziej korzystne, wystarczy tylko wybrać kierunek i formę wypoczynku.Rodzinne n
Wołowice – wieś w Polsce położona w województwie małopolskim, w powiecie krakowskim, w gminie Czernichów.W latach 1975-1998 miejscowość administracyjnie należała do województwa krakowskiego.W Wołowicach urodził się k
Horgen, Switzerland – 5 czerwca 2012: Jakość kiszonki zależy przed wszystkim od jakości pokosu, dlatego bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie łąki i pielęgnacja uprawy. Każdy rolnik powinien pamiętać, �
Fundacja BGŻ po raz drugi ufundowała całoroczne stypendia naukowe dla laureatów Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. W tym roku pieniądze trafią do 40 młodych ludzi zainteresowanych tematyką agrobiznesu i rolni
Mondial Assistance oferuje posiadaczom Pakietu Planu Agro w Banku BGŻ ubezpieczenie assistance. Gwarantuje ono dostęp do bogatego zakresu usług pomocy medycznej na terenie Polski, a także specjalistycznych infolinii: prawnej, medyc
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczaj?ca utrat? suchej masy i utrzymuj?ca stabiln? jako?? paszy przez ca?y okres skarmiania. Aby wyprodukowa? kiszonk? wysokiej jako?ci konieczne jest w?a?ciwe przygotowanie zielon