21.07.2020Rehabilitacja w czasach pandemii COVID-19 – nowe wyzwania dla uzdrowisk w PolsceZgodnie z decyzją Ministerstwa Zdrowia, od 15 czerwca, po trzymiesięcznej przerwie, odmrożono kolejny sektor ochrony zdrowia: uzdrowis
21 listopada w Suchowli odbyło się spotkanie dla rolników, hodowców bydła mięsnego zorganizowane przez Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego oraz firmę DOW GmbH Europe na temat „Minimalizacji strat w produk
Polska jest wolna od upraw GMO – powiedział dziś w Poznaniu minister rolnictwa i rozwoju wsi Stanisław Kalemba.– Ustawa o nasiennictwie, przyjęta 9. listopada ub. roku, zakończyła „wojenkę” o GMO, która w Polsce trwał
Wiosna nadeszła, mimo tego, że za oknem tego nie widać. Prognozy są jednak na tyle obiecujące, że warto im zaufać. Jeśli wiosna, to wiadomo, że porządki. Ale nie tylko te w domu, ale także w życiu. Przydałoby się zatem z
CHIC DESIGN BY SOFITELPRAPREMIERA WYSTAWY MAURYCEGO ŚMIERZCHALSKIEGO Warszawa, 13 listopada 2018 r.Marka Sofitel Hotels & Resorts zaprasza na prapremierę wystawy fotografii CHIC DESIGN BY SOFITEL, która w połowie listopad
Informacja prasowa21.02.2020 r.Slow life w SzczawnicyMarzy Ci się prawdziwy relaks? Chcesz zwolnić, wziąć głęboki oddech i zregenerować siły w otoczeniu pięknej przyrody? A może masz ochotę na Wielkanoc poza domem i prawd
Informacja prasowa14 LUTEGO 2020W Krakowie powstaje nowy hotel ibis StylesAccor, wiodąca na świecie grupa hotelarska, podpisała umowę o zarządzanie hotelem marki ibis Styles z Grupą UBM Development, tym samym wzmacniając swoj
Nielegalne wysypiska śmieci – nie tylko psują krajobraz i nie są niczym przyjemnym dla oczu, ale przede wszystkim zagrażają środowisku i nam samym. Teraz każdy z nas może przyczynić się do ich likwidacji. Wszystko za sp
Informacja prasowaBudapeszt, 17 grudnia 2019 r.Local Days by Mercure w BudapeszciePierwsza węgierska odsłona Local Days zawitała do Budapesztu. Zaproszeni goście, wśród których znaleźli się także blogerzy z Polski, mieli o
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto