Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczaj?ca utrat? suchej masy i utrzymuj?ca stabiln? jako?? paszy przez ca?y okres skarmiania. Aby wyprodukowa? kiszonk? wysokiej jako?ci konieczne jest w?a?ciwe przygotowanie zielon
Informacja prasowaWarszawa, 19 lutego 2020Nie daj się okraść w ferie!Ferie zimowe to czas, kiedy ośrodki i stoki narciarskie pękają w szwach. Każdy z nas lekko rozkojarzony czasem wolnym od pacy czy szkoły pozwala sobie na
Od 15 marca br. można składać w ARiMR wnioski o przyznanie płatności bezpośrednich, ONW i rolnośrodowiskowych za 2011 r.15.03.2011Podobnie jak w roku ubiegłym rolnicy mogą, na jednym formularzu wniosku, ubiegać się o przyz
Bank BGŻ i spółka ENERGA podpisały list intencyjny dotyczący współpracy przy finansowaniu budowy biogazowni i elektrowni biogazowych. Program budowy biogazowni jest elementem strategii rozwoju Grupy ENERGA, kt
Kiszonka to podstawowa pasza obj?to?ciowa w ?ywieniu byd?a. Jej jako?? wp?ywa w ogromnym stopniu na zdrowotno??, wydajno?? i przyrosty pog?owia. Dlatego wa?ne jest jej w?a?ciwe przygotowanie i zabezpieczenie przed popsuciem, tak
Jeśli jeszcze nie kupiłeś działki pod Krakowem, a przymierzasz się do tego, to najwyższy czas to zrobić. Dlaczego? Ponieważ ceny rosną w takim tempie, jakich jeszcze nie było. powtarza się sytuacja z cenami ziemi pod Warszaw
Właśnie wyruszył w drogę po Europie Gelato Festival. Na dziewięciu przystankach będą prezentowane najsmaczniejsze lody z Włoch. Juz niebawem najlepsi wytwórcy – mistrzowie lodów wystartują w finale światowego konkurs
Tadeusz Styczeń (ur. 21 grudnia 1931 w Wołowicach koło Krakowa), etyk polski, duchowny katolicki, profesor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.Od 1944 uczęszczał do tajnego gimnazjum zakonu salwatorianów w Krakowie. W 1947 wst
Louvre Hotels Group z tytułem Great Place to Work!Z wielką przyjemnością ogłaszamy, że grupa hotelowa Louvre Hotels otrzymała tytuł Great Place to Work! Ten wyjątkowy certyfikat przyznawany jest pracodawcom, którzy wyróżni
Kraków, 30 lipca 2019 r. Informacja prasowaWakacyjna etykieta – jak robić to dobrze?Opowieści o kiełbasie i jajkach na twardo w pociągach wpisały się już w historię podróży na wakacje i wydawałoby się, że wszyscy wyc