Horgen, Switzerland – 5 czerwca 2012: Jako?? kiszonki zale?y przed wszystkim od jako?ci pokosu, dlatego bardzo wa?ne jest odpowiednie przygotowanie ??ki i piel?gnacja uprawy. Ka?dy rolnik powinien pami?ta?, ?e na koniec
Informacja prasowa28 maja 2018, WarszawaWielkimi krokami zbliżają się wakacje, a wraz z nimi pakowanie, które niestety w większości przypadków potrafi skutecznie odebrać nam radość z urlopu. Ile razy złościliśmy się, �
Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach (European Economic Congress – EEC) to spotkanie najważniejszych postaci europejskiej sceny politycznej, naukowej i biznesowej. Tegoroczna, czwarta edycja zaplanowana jest między 14. a
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto
Nadchodzą silne mrozy w PolsceW związku z niskimi temperaturami, które będą utrzymywać się w naszym kraju, MSW prosi o zwracanie szczególnej uwagi na osoby bezdomne i starsze. Dzwoniąc na numer alarmowy 112 albo 997, możemy
Czwarte największe miasto w Polsce. Najdłuższa ulica handlowa w Europie. Ścisła czołówka zwycięzców w światowym rankingu Lonely Planet na najciekawszą destynację 2019 roku. Czy wiecie już o jakim mieście mowa? Oczywiście
Według raportu Banku Światowego, co dziesiąty człowiek na Ziemi żyje w skrajnym ubóstwie. To właśnie najbiedniejsi mieszkańcy naszej planety są najbardziej narażeni na zagrożenia związane ze zjawiskami pogodowymi typu susz
K O M U N I K A TMAŁOPOLSKIEGO WOJEWÓDZKIEGO LEKARZA WETERYNARIIMałopolski Wojewódzki Lekarz Weterynarii w Krakowie zawiadamia, że na terenie Województwa Małopolskiego w dniach od 09 do 18 września 2010 r. zostanie przeprowad
Rodzinna majówka – co przyda się podczas podróżyWyprawa Szlakiem Orlich Gniazd i podziwianie największych atrakcji Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej, zwiedzanie zamków na Warmii i Mazurach, a może rodzinna wyprawa Szlakiem �
Właśnie wyruszył w drogę po Europie Gelato Festival. Na dziewięciu przystankach będą prezentowane najsmaczniejsze lody z Włoch. Juz niebawem najlepsi wytwórcy – mistrzowie lodów wystartują w finale światowego konkurs