GMO – obalamy mity26.11.2012Przegłosowane przez Sejm RP zmiany wcale nie otwierają drzwi genetycznie modyfikowanym organizmom. Obalamy mity, które narosły wokół ustawy o nasiennictwie. Oto odpowiedzi na najczęściej zada
Warszawa, 23.12.2019 5 powodów, dla których warto odwiedzić Szczawnicę zimąNie masz jeszcze planów na Sylwestra? Marzy Ci się zimowy wypoczynek z dala od zgiełku i tłumów? Przedświąteczna gorączka sprawia, że masz oc
Dziś (31 maja) zostanie uruchomiona bezpłatna infolinia dla powodzian. Dzwoniąc pod numer 800 200 400 mieszkańcy Małopolski będą mogli dowiedzieć się m.in.: na co należy zwrócić uwagę po powrocie do zniszczonego domu, na j
Jak obudzić ciało z zimowego snu i pozostać w klimacie relaksu? Trzeba tchnąć energię w nasze termoreceptory. Pomogą w tym rozgrzewające masaże robione wprawnymi dłońmi specjalistów. Dla zdrowia i urody!…
Informacja prasowaWarszawa, 19 czerwca 2018 r.Dzieci, ze względu na swoją ciekawość świata i żywiołowość, są szczególnie narażone na niektóre urazy i dolegliwości. Dlatego wyjeżdżając z maluchem na wakacje, każda ma
Od 15 marca br. można składać w ARiMR wnioski o przyznanie płatności bezpośrednich, ONW i rolnośrodowiskowych za 2011 r.15.03.2011Podobnie jak w roku ubiegłym rolnicy mogą, na jednym formularzu wniosku, ubiegać się o przyz
Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co po
Na horyzoncie długi weekend. Berlin, 19 kwietnia 2018 – Tegoroczna majówka prezentuje się wyjątkowo korzystnie. Wykorzystując jedynie 3 dni urlopowe, możesz liczyć na aż 9 dni wolnego! Jeśli jednak nie możesz pozwolić sob
Informacja prasowaWarszawa, 4. kwietnia 2019 r.W najbliższy poniedziałek 8 kwietnia 2019r. w fotograficznym concept store Sklep Bez Nazwy w Warszawie odbędzie się spotkanie z fotografem Jackiem Boneckim, który zaprezentuje zdję
Zakiszanie w balotach to najskuteczniejsza metoda ograniczająca utratę suchej masy i utrzymująca stabilną jakość paszy przez cały okres skarmiania. Aby wyprodukować kiszonkę wysokiej jakości konieczne jest właściwe przygoto